Cetatea Rasnov

Rasnov Castle - Brasov, Romania

Scurt istoric

  • Cetatea Rasnov a fost construita pe dealul ce se inalta la sud de centrul asezarii si dateaza din sec. XIV. Intre zidurile cetatii si-au gasit adapost si trupele lui Mihai Viteazul, care s-a oprit aici dupa infrangerea de la Miraslau (1600).
  • Dimensiunile ei indica faptul ca este vorba de o cetate de refugiu taraneasca de tipul celor construite in aceeasi vreme de comunitatile sasesti din Saschiz si Prejmer.

Orasul Rasnov

Scurt istoric

  • Localitatea Rasnov este mentionata pentru prima data la 1331, iar in Evul Mediu si in epoca moderna se numara printre cele 12 sate ce formau districtul Brasov pomenit in documente la 1377. Asezarea este situata pe drumul comercial ce lega Transilvania de Tara Romaneasca, prin pasul Bran, fapt ce i-a asigurat o dezvoltare economica timpurie.
  • Localitatea a fost in primul rand un centru comercial de tranzit inca din 1427, cu drept de targ saptamanal acordat de regele Sigismund de Luxemburg si care si-a pastrat importanta vecinatatii Brasovului, cel mai important centru comercial din sudul Transilvaniei in relatiile cu sud-estul Europei.

1